Discipline

Of u nou voor toename in spiermassa en/of -kracht gaat, in lichaamsgewicht wil afvallen/aankomen en/of een betere (spier)conditie wil krijgen, u zal die oefening moeten gaan doen die daar daadwerkelijk aan bijdraagt. Nou denkt u: ‘Logisch toch?’ Nou, ervaring leert dat dit in de praktijk lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Variatie aanbrengen in de uitvoering van oefeningen  en deze oefeningen daadwerkelijk blijven herhalen (consistentie) voor optimale progressie. Dat is het uitgangspunt van ‘De kracht van herhaling’ en niet zoveel mogelijk variatie aanbrengen in de soorten oefeningen.

Daarnaast valt en staat het behalen van uw doelstelling(en) met discipline. Wanneer u geen motivatie hebt om naar de sportschool te gaan, maar dan toch heengaat getuigt dat van discipline. Echter, in deze context doel ik op gedisciplineerd en consistent uw oefeningen uitvoeren, waarbij u niet meer doet dan dat u moet doen en u niet meer in gewicht gaat verzwaren dan dat u zou moeten doen.

‘Vertrouw het proces’ om uw herstel op korte-, maar met name op lange termijn niet in de weg te gaan zitten. Dit draagt bij aan het niet vastlopen in het maken van progressie, maar ook in het minimaliseren van de risico’s op blessures.  

Neem hier gerust contact op!